• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Спортивно-музична розвага «Зима з Весною зустрічається»

Спортивно-музична розвага «Зима з Весною зустрічається»

2017-02-15

/Files/images/P1010238.JPG

15 лютого в дошкільному закладі пройшло цікаве святкування Стрітення. Адже це не лише церковне свято. Люди здавна вірять, що в цей день зустрічаються зима з весною і змагаються, кому бути. Як відомо, це свято символізує перемогу світла та тепла над темрявою та холодом.

Так, у садочку в цей день було весело та гамірно: зустріч Зими з Весною супроводжувалася змаганнями, іграми, конкурсами, піснями у виконанні дітей, а також смачним частуванням. Адже побутував такий звичай: напередодні жінки випікали обрядове печиво у вигляді пташок – «жайворонків». Їх давали дітям, щоб віднесли в садок. Люди вірили: птахи на своїх крилах приносять з далекого вирію весну, проганяють люту зиму. А називали випечених пташок жайворонками тому, що за давніми легендами, ця пташка народилась із сонячного жару. Вона прокидається разом із сонцем і своїм срібним голосочком сповіщає: вже весні прийшла, а отже, час виходити в поле, орати, сіяти, щоб восени урожай зібрати.

Цікаво організований захід познайомив наших вихованців із традиціями українського народу, а також викликав багато позитивних емоцій.

/Files/images/P1010199.JPG/Files/images/P1010204.JPG/Files/images/P1010213.JPG/Files/images/P1010217.JPG/Files/images/P1010252.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 216

Коментарi