• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • “Тижнь безпеки дорожнього руху” в ДНЗ № 13

“Тижнь безпеки дорожнього руху” в ДНЗ № 13

2016-05-20

“Тижнь безпеки дорожнього руху” в ДНЗ № 13

Серед актуальних завдань, які вирішує сьогодні дошкільний заклад, чільне місце належить проблемам виховання у дошкільників основ безпеки життєдіяльності.

Проблема безпеки життєдіяльності та охорона життя дітей реалізується у двох напрямах роботи:

· створення дорослими максимально безпечних умов для перебування дитини в навколишньому середовищі: в дошкільному навчальному закладі, вдома, на вулиці, в транспорті, в природі тощо;

· формування в дітей усвідомлення цінностей власного здоров’я та життя шляхом цілеспрямованої навчально-виховної роботи

Навчально-виховна робота з дітьми дошкільного віку повинна забезпечити необхідний рівень знань дитини для безпечного перебування в навколишньому середовищі та вироблення в неї елементарних, доступних віку норм поведінки у надзвичайних ситуаціях. Це відображено у Базовому компоненті дошкільної освіти України, який має на меті забезпечення достатнього рівня психофізичного розвитку та необхідної компетенції дитини для безпечного перебування у навколишньому середовищі.

Виходячи з зазначеного та з метою запобігання дорожньо-транспортного травматизму та захисту здоров’я дітей від негативних впливів довкілля та життя у надзвичайних ситуаціях; удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників; пропаганди здорового способу життя серед дітей та їх батьків, було організовано та проведено “Тиждень безпеки дорожнього руху ” з 16 по 22 травня

Було розроблено план проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» та заходи. В кожній віковій групі проведені заняття з даної теми. Підготовлені дидактичні, сюжетно-рольові ігри та ілюстративний матеріал.

Була представлена виставка інформаційних та дидактичних посібників з питань безпеки дорожнього руху.

Вихователі закладу працювали творчо, плідно, спонукали вихованців самостійно шукати виходи з непростих ситуацій, приймати виважені, продумані рішення. В групах молодшого та середнього віку було показано театральну виставу «Допоможемо котику перейти через дорогу».

Педагоги всіх груп разом зі спеціалістами виробили у дітей стійку установку на неможливість ігор біля дороги. Робота проводилась систематично, послідовно, що передбачалось в програмі та перспективно-календарному плануванні.

Не залишились без належної уваги і батьки. Головне – зробити їх своїми однодумцями, зацікавити перспективою подальшого розвитку дітей.

З метою пропаганди безпеки дорожного руху вихователі оформили батьківських куточках яскраву інформацію «Безпека на дорозі – безпека життя».

Заходи, які були проведені з 16.05 по 22.05.2016 р. дали змогу дітям, батькам та педагогам одержати достатньо знань щодо безпеки дорожнього руху.

Кiлькiсть переглядiв: 272

Коментарi