Свято Різдва

2015-01-12

/Files/images/rzvo/IMG_5371.JPG
Різдво вважають святом сім'ї, його традиційно святкують у родинному колі. Можна сказати, що період приготування до Різдва - це Богом благословенний час для того, щоб забути старі образи, перепросити тих, кого ми могли образити, подякувати тим, хто зробив нам добро чи просто був поруч з нами протягом цього року.
Від покоління до покоління передавались традиції святкування Різдва Христового. Обов'язковим атрибутом Різдва у наших дідів та прадідів було вистилання долівки дому сіном, а столу соломою, що було символом ясел, на які поклали новонародженого Христа.
Розпочиналось святкування Різдва з першої зірки, яка виступала на небі 6 січня. Господиня накривала на столі святкову вечерю, що традиційно складалась з 12 страв. Кількість страв на столі має велике значення, адже вони символізують дванадцять апостолів, що були першими учнями Христа. Сама вечеря розпочиналась з молитви, яку вся сім'я промовляла разом.Мабуть, найяскравішою традицією був вертеп. Почесним у вертепі було носіння Різдвяної зірки. Вертепи включали безліч дійових осіб і зазвичай ілюстрували народження Ісуса Христа, рідше інші біблійні історії.
Малята групи 13 та 14 , на чолі з вихователями, виріши провести традиційну розвагу в честь цього великого свята. Були дотримані всі обрядові традиції, співи, танці. Діти, вихователі та глядачі отримали щирі емоції від побаченого, почутого.

/Files/images/rzvo/IMG_5412.JPG

/Files/images/rzvo/IMG_5468.JPG

/Files/images/rzvo/IMG_5492.JPG

/Files/images/rzvo/IMG_5488.JPG

/Files/images/rzvo/IMG_5384.JPG

/Files/images/rzvo/IMG_5336.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 148

Коментарi